"Nonnen"

Jeg så på NRK nå - tror jeg det var - på "Nonnen", originalt  "Nunnan". Det handlet om ei jente på 19(?) år som hadde bestemt seg for å leve et liv som nonne. Jeg forstår henne ikke. Et liv i stillhet. Som hun sier, er vi mennesker født halve, vi trenger en annen halvdel, et annet menneske. For nonner, er Gud den andre halvdelen. Hva i svarte? De må være schizofrene alle sammen, når de tror det er nok å "ha kontakt med Gud", for det går, etter min mening, ikke an. Jeg tror Gud er en metafor.

Hverdagen for en nonne er lik hver eneste dag, og hver eneste dag bruker hver nonne to timer på å sitte helt stille og fokusere på Gud. Jeg så et klipp hvor de var ute i hagen og rakte og ordnet, de kommuniserte ikke i det hele tatt. Taushet. Det var bare én time før lunsj og én time etter at de kunne prate sammen. For et liv. Moren til denne jenta klarte også å prestere å si. "Min største drøm er at barna mine blir enten prester eller nonner. Da tror jeg jeg hadde dødd av glede." Kjære vene. Unner denne moren barna sine noen glede i det hele tatt? Ja, kanskje har de en viss glede med å leve slik de gjør nå, men jeg tror ikke den kan sammenlignes med slik glede andre mennesker har. Nonner lever lukket. De tror at bønnene deres hjelper på all elendighet i verden, ergo, de lever et bortkastet liv. Det hadde hjulpet mer om de for eksempel jobbet for å samle inn penger i stedet for å be dagen lang.

Karmelittordenen heter altså denne ordenen denne jenta er med i. Den strengeste av dem alle. Det finnes kun ett rom i hele dette klosteret hvor hun kan prate med familien sin. Aldri kan hun dra på ferieturer med familien sin, aldri kan hun opprette et sosialt nettverk. Og det er vitenskapelig bevist at sosialt nettverk er veldig viktig for vår psykiske helse. Måtte  "Gud" hjelpe disse nonnene.

karmelitt2

Altså, ligger dette i Tromsø? Bildet lå på en side om Tromsø. Uansett, leve et helt liv her, uten å noen gang forlate murene, unntatt når du er alvorlig syk(som ikke er garantert at skjer en gang)? Nei. Aldri i livet skal eller vil jeg utsette meg selv for det.

Vil du?

3 kommentarer

Ida

12.04.2009 kl.16:24

Et liv som nonne hadde jeg ikke klart. Rett og slett.

Hore ^^

12.04.2009 kl.16:31

Herre gud!! HJELP!! WÆÆÆH!! Jeg vet ikke hva jeg skal si jeg.. Jeg hadde fått klaustroforbi for lengst hvis jeg skulle være i en bygning hele mitt liv.. HJELP!! =()

Anna Kristina

12.04.2009 kl.23:20

Kunne aldri gjort det selv, men det føles sikkert riktig for de som gjør det. Får håpe det i hvert fall :p

Skriv en ny kommentar

hits